…. és mindeközben a kertben….

SzemikatiEgyébLeave a Comment

Hát nem is tudom, hol kezdjem. Blogilag elhanyagoltam, amúgy meg marha szép. Zolival túl estünk azon a két héten, amikor a betonkeverő megállás nélkül ment. Én addig voltam neki segítség, aztán mindenki ment tovább a maga útján. Ő folytatta a kerítés projektet, én meg neki álltam rendbe tenni az ez idő alatt kissé elhanyagolt kertet és próbáltam szinten tartani 🙂

Metszettem, nyírtam, füvesítettem, locsoltam, vágtam, megint nyírtam, megint vágtam, gazoltam, gazoltam és gazoltam, gyomírtottam, kaszáltam, vágtam, nyírtam, szedtem, gazoltam és a többi és a többi…

A végeredmény egy most már igazán mutatós és igényes kert az eddigiekhez képest. Érnek a zöldségek, érnek a gyümölcsök, beindult a befőző szezon és remélem, ez tartani is fog őszig.

Saját gyümölcs eddig még nem nagyon van, kicsik még a fák, de sikerült jó áron vennem sárgabarackot és meggyet (köszi Mártim 🙂 ), Betti szólt, hogy roskadásig a málna, menjek szedni, hát mentem (köszi Betti 🙂 ). Uborkát már saját kertből szedem és rakom el, a hagymát is. Cukkinitől már mérgezést kapok , annyit ettem, osztogatom, annyi lejön két tőről, patiszon is szépen érik, lesz egy kis főző tököm és sütőtököm, paprika gyönyörű. Remélem, idén még több lecsót és paradicsomlevet el tudok tenni majd, mint tavaly. Szóval mindig van valami, amit el lehet rakni és gyűlnek a teli üvegek a kamra polcán. Igazán impozáns látvány 😀

Sikerült eltenni eddig elképzelhetetlenül sok bodza szörpöt, akác szörpöt, bodza-akác szörpöt, mentás bodza szörpöt, kevés meggy szörpöt, málna szörpöt, meggy lekváer, barack lekvárt és jópár üveg svéd ubisalit, ami még lesz, mert folyamatosan érik az uborka. Ohhhóóóó aztán jöhet a lecsó szezon, nagy kedvencem 🙂