Karácsonyi projekt – Talicska

zolcsiEgyébLeave a Comment

Az első nagyobb barkács projekt egy virágláda lett, ami talicska alakú és -természetesen- fából készült. Előre leszögezném, hogy ez a bejegyzés még novemberben született, azonban érthető okokból csak karácsony után került publikálásra. Szóval remélem, hogy mindenkinek tetszett, aki ezt kapta ajándékba. Az első példány nagyjából egy napig készült, a fúrás-faragás műveletről megtekinthető egy kis összefoglaló a méltán népszerű gyorsított videó rovatból:

Itt külön felhívnám a figyelmet az elején a gyorssörözés világrekordjára. És igen, tudom hogy papírkutya vagyok, mert van maszk, szemüveg és még fülvédő is, dehát majd leszek még igazi paraszt… 😀

Honda Civic - Furgon edition. A csomagtérben további 3 raklap, valamint egy pár rétegelt lemez.

Honda Civic – Furgon edition. A csomagtérben további 3 raklap, valamint egy pár rétegelt lemez.

Az alapanyag egyébként raklap, kimondottan olyat vadásztam, aminek olyan az oldalsó fala, amilyen, mert ebből készült a talicska váza. Messzire kellett menni érte, úgyhogy a jövőben tervezek majd valami közelebbi raklapbeszerzési forrást felkutatni, mert kimondottan jó alapanyag és nem is vesztegetik drágán. Az ötlet nem saját, egész pontosan az egyik barkács-bácsi projektje, ez alapján készült a mi verziónk:
http://woodworking.formeremortals.net/2013/04/make-a-rustic-wheelbarrow-for-the-garden/

Lazúr

A videóban bemutatásra kerül, hogy hogyan táblásítunk raklapléceket. Nem egyszerű, főleg rendes szorító nélkül. Ráadásul a léceket szépen párhuzamosra kellett szabni, hogy jól össze lehessen őket huzatni. De legalább ezt is kipróbáltuk. Erre egyébként a kerekekhez volt szükség.

Aztán ami már nincs a videón, hogy ezt három rétegben kezeltük kültéri impregnáló lazúrral, ezzel, ami ittvan jobboldalon. Bauhaus márkájú, ha esetleg pont ugyanilyenre lenne szükség. Néhány év után lehet hogy érdemes újrakenni. Vagy nem, ki tudja, nem értek hozzá… 😀

Sok szót nem is vesztegetnék már, a videóban minden lényeges dolog látszik.