Várni, csak várni, mindig csak várni…

SzemikatiEgyébLeave a Comment

Nézzük, hogy is áll a projekt jelen pillanatban.

A lakást egyre többen nézik meg. Van több komolyabb érdeklődőnk is, de egyik sem egyszerű. Azt tudjuk, hogy a házba csak júliustól költözhetnénk be. Ez azt jelenti, hogy nekünk is kell 3 hónap, amit még itt tölthetünk. Az egyik komoly érdeklődő 2 hét múlva költözne. Vélhetőleg elárverezték a házukat és el kell hagyniuk, különben keményen kötbérezik őket. Ez azért elég gyors. Abban az esetben tudnánk vállalni, ha annyival többet adnának, amiből 3 hónapig albérletet fizethetünk. Ha már mennünk kell július előtt, ez volna a legjobb nekünk is és a cicáknak is. Senkire nem sóznám rá magunkat ennyi időre. A másik, aki komolyabban érdeklődik a lakás iránt és már 2X is volt itt felmérni a lehetőségeket, Ő nem költözne azonnal, de az látszott rajta, hogy a 3 hónap neki sem járható út. A szüleinek venné a lakást és mihamarabb neki is állna a felújításnak. Szerintem 1 hónapnál többet Ő sem szeretne adni nekünk. Van olyan is, aki foglalózna, neki is nagyon tetszik a pecó, de ha mégsem kapná meg a hitelt (Fundamentásak, csak szerződéskötés után derülne ki, hogy kapnak-e hitelt), szeretnék vissza kapni a foglalót. Na ők viszont tudnának várni júliusig. De hát basszus, ilyen nincs. Amíg nem biztos neki a hitel, addig mi sem foglalózhatunk, mert lehet, hogy vissza kell adni nekik a pénzt? Ilyen nincs. Értem én, hogy 99%, hogy meg lesz a hitel, de ha mégsem, mi veszítünk 1,5-2 hónapot és lehet, hogy még az álomházról is lecsúszunk. Nagyon nem egyszerű jól dönteni. A cicákat féltem a legjobban. Mi bárhol kihúzzuk a költözésig, még ha nehezen is, de őket nagyon meg fogja viselni.

Nézzük, mi hogy vagyunk:

Lelkesedés nem lankad. De néha van idegbaj 🙂 Én már az elkövetkezendő fél évért is bocsánatot kértem Zolcstól és megígértem neki, én sem fogok sokáig puffogni rá, ha épp őt kapja el a gépszíj 🙂 Tervek is vannak bőven. Nem is akármilyenek. Műhelyépítés, nyári konyha építés, kertépítés, kemence építés, házban kisebb átalakítások. Csak indulna már el a dolog. Eddig mindig elfoglaltam magam valamivel. Most egyszerűen nem megy. Kattog az agyam és nem találok magamnak normális elfoglaltságot. A borjúszar is ízetlen tipikus esete áll fenn 🙂 Szeretnék már csomagolni, készülni a költözésre, beköltözni és gőzerővel neki állni terveink megvalósításának. Türelmetlen vagyok mi? 🙂 Ez van. Zolcs egyébként tök jól koordinálja ezt az eladás-vásárlás dolgot. Ő tartja a kapcsolatot az érdeklődőkkel. Én csak a már igen jól betanult sztenderd dumát nyomom, ha jön valaki megnézni a pecót. Szerintem ha álmomból keltenek, akkor is azonnal tudom prezentálni a lakás precíz bemutatását 🙂

Most úgy érezzük, pár héten belül valakivel megegyezünk és foglalózzák a lakást. Aztán végre mi is foglalózhatunk.

Közben csinálom a jogsit. 5-n kresz vizsga és rettegjetek, megyek vezetni 😉 Már a kisautóm is körvonalazódik. Remélem, össze jön, amit szeretnék.