Épülünk-szépülünk

zolcsiEgyébLeave a Comment

Olyan ügyesek voltunk, hogy ezen a hétvégén már nem kellett a karácsonyi ajándékokkal foglalkozni, minden készen volt már. Késöbb majd persze kerülnek ki róluk képek, de azért a karácsonyt még megvárnánk ezzel.

Szóval így maradt időm arra, hogy egy kicsit a házat kalapáljam. Nem kell komoly dolgokra gondolni, csak apróságok, amiket régóta tologattam már.

Például régóta hánykolódott már a szekrényemben az olvasólámpám, így az most a helyére került. Ráadásul mivel az ágyam mellett volt a régi termosztát, ami miatt négy lyuk volt a falon, ezért az olvasólámpa kapcsolójával ebből hármat rögtön meg is szüntettem. (Van még pár lyuk máshol is, majd egy külön nap lesz a javító gipszelés és festés.)

Aztán szintén villanyszerelés témában Kati ágya mellett is megszüntettem a 6-os elosztót, helyette a falat lyuggattam ki:

A másik projekt a fürdőszoba volt, itt is nagyon régóta várt már néhány dolog. A WC tartálynál például a leeresztő egyre rosszabb volt, már-már ciki volt minden vendégnek magyarázni, hogy hogyan húzza le maga után. Úgyhogy ezt is sikerült kicserélni. Végre van lehúzó gomb a WC-n 😀 Illetve aki nem látta még, annak felhívnám a figyelmét az ülőkére, ami hologramos. Mozog ahogy közeledsz hozzá! Illetve a másik apróság, hogy rendesen lecsavartam a porcelánt, így aki oldalra emelkedve törli a hátsóját (pl. én), annak se kell aggódnia, hogy trónnal együtt borulna fel.

A szekrény is lábakon áll már (illetve inkább 4 dübel tartja a falon, a lábak inkább csak díszek).

Végül, de nem utolsó sorban, a mosdókagylónál is látni lehet a legkisebb pattanásokat is. Egyrészt mert van már fény a tükör fölött is, másrészt meg mert van nagyítós kihúzhatós kistükör is a szekrény mellett. A következő projekt, hogy kipróbálom a borotválkozást a fürdőkádban, mostmár lehet 😀

Igen tudom, kábelcsatorna még megy majd ide…

Szóval ezzel sikerült haladni a hétvégén, sok apróság, amit jó volt végre megcsinálni.